Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne enige Ajacied in selectie Denemarken

Het is de dag van de selecties voor nationale elftallen. Nog niet eens zo heel lang geleden betekende dat dat er een hoop Deense uitnodigingen naar Amsterdam kwamen. Die tijd lijkt voorbij. Lasse Schöne is de enige Ajacied die door bondscoach Age Hareide is geselecteerd voor Denemarken.

09 maart 2016 - 13:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesb00e9274954ca3b9692a4efd0c399c66_normal
Schöne krijgt de laatste tijd meer en meer speeltijd bij Ajax. © Pro Shots

Schöne kwam een jaar geleden voor het laatst uit voor zijn land. In zijn afwezigheid wist Denemarken zich niet te plaatsen voor het EK van komende zomer. Dat betekende ook direct het einde voor bondscoach Morten Olsen. Zijn opvolger Hareide heeft in zijn eerste selectie dus wel plek voor Schöne.

Viktor Fischer, die onder Olsen nog regelmatig werd opgeroepen, zit niet bij de Deense selectie. Niet zo vreemd, want bij Ajax is hij zijn basisplaats al een tijdje kwijt. Omdat Fischer ook niet is opgeroepen voor Denemarken onder 21 blijft hij tijdens de interlandperiode gewoon in Amsterdam.

Lucas Andersen is wel opgeroepen voor het Denemarken onder 21. De middenvelder die is verhuurd aan Willem II zit bij de selectie voor twee EK-kwalificatiewedstrijden. Denemarken onder 21 gaat 25 maart op bezoek bij Luxemburg, vier dagen later moeten Andersen en zijn teamgenoten naar Armenië.

Oh ja, Nicolai Boilesen is er ook nog. De bij Ajax uit de gratie geraakte linksback is als vanzelfsprekend niet bij de Deense selectie. Ex-Ajacieden Christian Eriksen en Michael Krohn-Dehli mogen zich wel melden voor de oefenpotjes tegen IJsland (24 maart) en Schotland (29 maart).

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >