Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks maakt debuut in voorselectie Oranje

Mitchell Dijks zit voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal. De prestaties van de linksback zijn opgevallen bij bondscoach Danny Blind, dus staat hij op de shortlist voor de oefenpotjes tegen Frankrijk en Engeland.

09 maart 2016 - 12:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesf34d4b9af5639c4d9bf3c126671b6479_normal
Van Willem II naar Ajax, naar Oranje, het kan hard gaan. © Pro Shots

Dijks keerde afgelopen zomer terug en werd – mede door het aflopende contract van Nicolai Boilesen – direct de vaste linksback van Ajax. Hij miste alleen een paar wedstrijden door blessures. Nu mag hij zich mogelijk opmaken voor zijn eerste minuten in Oranje.

Naast Dijks zitten ook Ajacieden Jasper Cillessen, Joël Veltman, Riechedly Bazoer en Davy Klaassen bij de 28-koppige voorselectie. Blind maakt op de verjaardag van Ajax de definitieve selectie bekend.

Anwar el Ghazi zit niet bij de voorselectie van het grote Oranje, maar moet hopen op een plekje in de selectie van Jong Oranje. Hij maakte eerder dit seizoen nog zijn debuut voor het Nederlands elftal. El Ghazi zit nu, net als Daley Sinkgraven, in de voorselectie voor Jong Oranje.

Het Nederlands elftal speelt de eerste oefeninterland vrijdag 25 maart in de Amsterdam Arena, Frankrijk is dan de tegenstander. Vier dagen later oefent Oranje op Wembley tegen Engeland. Jong Oranje oefent 25 maart in Spanje tegen Noorwegen en 28 maart staat er weer een oefenpotje in Spanje op het programma, dan is Servië de tegenstander.

Klik hier voor de volledige voorselectie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >