Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cerny en Nouri vaker bij Ajax A1 'om kampioen te worden'

Goed, dit levert vast discussie op. Vaclav Cerny en 'Appie' Nouri zijn tot het einde van het seizoen vaker bij Ajax A1 te bewonderen, in een poging kampioen te worden met het vlaggenschip van de jeugd. Dit alles met het oog op deelname aan de Youth League.

10 maart 2016 - 10:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesf23ad0d7a65a2af3b8690653e94b1071_normal
Het lijkt er niet op dat we Nouri dit seizoen bij het eerste zien. © Pro Shots

Het hoogste juniorenteam staat in de kwartfinales van de baby-Champions League – volgende week staat het duel met Chelsea A1 op het programma – maar er moet ook alvast worden gedacht aan de editie van volgend jaar, zo beredeneren de voetbalbazen op De Toekomst.

“Het is hartstikke belangrijk dat we kampioen worden met Ajax A1. Als het eerste dan toevallig geen kampioen wordt, zit je in ieder geval weer in de voorronde,” beredeneert De Boer op het digitale thuis van Ajax. “We willen graag internationale wedstrijden spelen omdat dit een extra impuls is voor jonge spelers.”

Vandaar dat alles op alles wordt gezet om te presteren, zowel nationaal als Europees. Slechts als het eerste elftal of Ajax A1 de schaal pakt, wordt er volgend seizoen weer Europees foebele gespeeld op De Toekomst. Dat Ajax A1 kan profiteren van een succesvolle voorronde van het eerste elftal, lijkt een utoptie. De Boer: “Cerny en Nouri gaan vaker meedoen met Ajax A1, zij moeten de kar trekken.”

Donny van de Beek is al doorgeschoven naar het eerste elftal, maar Cerny en Nouri moeten geduld hebben en wachten op promotie. “Voor de internationale uitstraling is het belangrijk dat jonge talenten, zowel in Nederland als het buitenland denken: bij Ajax krijg je de beste opleiding.”

Het is best interessant dat De Boer deze mening vertolkt, aangezien in het plan-Cruijff ontwikkeling boven prestatie gaat. Teams debuteren niet, individuele spelers wel. Dat werk. Al kun je omgekeerd weer stellen dat niet slechts twee spelers, maar een heel team beter wordt als volgend seizoen weer in de Youth League wordt gespeeld.

Ajax heeft ook de Jupiler League om spelers te ontwikkelen, plus het eerste elftal zelf. Cerny (18) heeft zijn debuut al mogen maken, Nouri (18) moest het tot dusver doen met oefenpotjes. En nu moeten ze dus een paar weken de kar trekken bij koploper Ajax A1. Wie weet pakt het allemaal goed uit, opvallend is het wel en onverwacht komt dit bericht zeker.

Het wordt trouwens ook weer een eens tijd voor Europese glorie met het eerste elftal...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >