Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boilesen wilde desnoods rennen naar Deense nationale ploeg

Nee, het zijn nog steeds niet de leukste dagen uit de carrière van Nicolai Boilesen. De linksback is bij Ajax op een zijspoor beland en kreeg ook geen uitnodiging voor de Deense nationale ploeg. Als die oproep wel was gekomen, was Boilesen desnoods naar Denemarken gaan rennen.

10 maart 2016 - 10:54
UsershyraDesktopajax_dataimages7c9389009ba00359acdfa9800ec7db24_normal
Boilesen speelt dit seizoen helemaal geen wedstrijden. © Pro Shots

Nog een maandje of twee moet Boilesen volhouden, dan zit het seizoen erop. Niet veel later loopt zijn contract bij Ajax af en is hij vrij om te gaan en staan waar-ie wil. Maar eerst moet hij opnieuw een bittere pil slikken: ook bij de nationale ploeg van Denemarken is nu geen plek voor hem.

Kersvers keuzeheer Age Hareide laat hem links liggen. “Nee, ik heb nog niet met de nieuwe bondscoach gesproken. Het is duidelijk dat ik vanuit mijn situatie, ik speel dit seizoen geen wedstrijden, niets hoef te verwachten. Ik kan dan ook goed begrijpen dat voorkeur uitgaat naar andere spelers,” aldus Boilesen in gesprek met Ekstrabladet.

De opvolger van Morten Olsen had de gewezen linksback van Ajax misschien bij de groep kunnen halen om hem een beetje afleiding te bieden. Boilesen heeft straks een jaar geen wedstrijd gespeeld en is wel klaar bij Ajax. Er is voor hem geen toekomst meer in het rood-witte shirt.

“Als ik wel een uitnodiging had gekregen, was ik desnoods vanuit Amsterdam naar Denemarken komen rennen. Het zwaarste van alles vind ik om op televisie naar de nationale ploeg te moeten kijken, want ik vind het zeer speciaal om mijn land te mogen vertegenwoordigen,” vervolgt Boilesen.

Het moment nadert dat Boilesen definitief vertrekt bij Ajax. De linksachter had het liefst afgelopen zomer de deur al achter zich dichtgetrokken, maar de juiste club meldde zich niet. Of die juiste club – eentje uit de hogere regionen van een topcompetitie – zich komende zomer wel meldt, is uiteraard nog maar de vraag...

Wie weet kan Boilesen trouwens samen met Viktor Fischer kijken naar de komende interlands van Denemarken. Lasse Schöne is de enige Ajacied die werd geselecteerd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >