Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blunder leidt voor Oranjevrouwen missen Rio in

Er leek halverwege het laatste groepsduel van alles mogelijk. Grote kans dat Kelly Zeeman nog wel een paar keer terug denkt aan de 45ste minuut. Een te korte terugspeelbal vormde de aanleiding voor de 1-1 van Zweden en het einde van de Olympische droom.

10 maart 2016 - 09:15
UsershyraDesktopajax_dataimages13ffc5cb62304781a8b57b84d2291593_normal
Het missen van de Spelen zorgt voor veel verdriet. © Pro Shots

De Oranjevrouwen moesten winnen op Het Kasteel, maar slaagden daar niet in. En één overwinning uit drie potjes foebele is simpelweg te weinig om de koffers te pakken voor een tripje naar Rio de Janeiro. Voor de Zweedse vrouwen pakte de remise wel goed uit; zij wonnen het kwalificatietoernooi.

Is het dan puur en alleen de schuld van Ajaxspeelster Zeeman dat de Oranjevrouwen de Spelen mislopen? Nee, ook Sari van Veenendaal moet een deel van de schuld op zich nemen. De keepster had de bal beter ver weg kunnen schieten, dan was Zeeman ook niet in de problemen gekomen.

Olivia Schough profiteerde van het foutenfestival en zette de belangrijke gelijkmaker op het bord. De Oranjevrouwen probeerden de scheve situatie uiteraard recht te breien en in de blessuretijd kreeg Vivianne Miedema nog een grote kans op haar tweede treffer van de avond, maar de spits mikte over.

De Oranjevrouwen moeten zich nu richten op het EK 2017. Nederland is gastvrouw van dat toernooi en dus is plaatsing al een feit.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >