Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax B1 worstelt zich net op tijd door groepsfase Future Cup

Het is Ajax B1 met pijn en moeite gelukt om kwalificatie af te dwingen voor de halve finales van de ABN Amro Future Cup. Sven Botman voorkwam voortijdige eliminatie met een kopbal in de laatste minuut van het afsluitende groepsduel, met Arsenal. De wedstrijd ging desondanks met 1-2 verloren.

27 maart 2016 - 14:22
UsershyraDesktopajax_dataimages71790fe9b2460a42f97ddc8a8a23a1a7_normal
Beide clubs van Cruiijff bereiken de halve eindstrijd. © Pro Shots

Dankzij die rake kopbal in de slotminuut vindt Ajax B1 zichzelf terug op plek twee in groep A, met een beter doelsaldo dan Right To Dream. Right To Dream stond gelijktijdig met 4-1 te winnen van Red Bull Salzburg, maar tot een stunt kwam het net niet.

Het is min of meer vaste prik dat Ajax B1 en Anderlecht B1 uitmaken wie de Future Cup wint, maar bijna ontbrak een van de twee topploegen bij de laatste vier. Gelukkig bestaat er nog zoiets als de laatste minuut. Die is Ajax B1 tijdens de Future Cup al vaker goed gezind geweest.

Het vertelt wel dat Ajax B1 niet in allerbeste doen is dit weekeinde. Dit bleek al een beetje uit het doelpuntloze gelijkspel tegen Right To Dream en met 1-2 verliezen van Arsenal B1 staat ook niet in het draaiboek. Maar goed, de halve finales zijn gehaald en misschien ziet de wereld er maandag wel anders uit.

Ajax B1 neemt in het in de halve finales op tegen Anderlecht B1, terwijl Arsenal B1 en Barcelona B1 strijden om de andere finaleplaats.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >