Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zoon Bosz stookt het vuurtje op richting Cambuur - Ajax

SC Cambuur - Ajax is een echte familievete. In de familie Bosz welteverstaan. Vader Peter neemt het in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi op tegen zijn zoon Gino. En het duel leeft binnen de familie.

14 december 2016 - 15:33
UsershyraDesktopajax_dataimages9508ee56e4fda1efadbf73bb1d0abeaf_normal
Als trainer van Vitesse liet Bosz zijn zoon debuteren in het betaald voetbal. © Pro Shots

“We hebben kort na de loting meteen app-contact gehad,” zegt vader Bosz op het digitale thuis van Ajax. Daarna is er natuurlijk nog meer contact geweest en Gino heeft de boel op scherp gezet. “Ze zijn vol vertrouwen bij Cambuur als ik Gino mag geloven. Hij denkt dat ons bekeravontuur morgen strandt.”

Het is voor het eerst dat vader en zoon tegenover elkaar staan. “Toen ik trainer bij Vitesse was, zat hij in 'mijn' selectie en heeft hij ook zijn debuut gemaakt. Daarna is hij naar Heracles gegaan. Ik heb met Vitesse vervolgens nog tegen Heracles gespeeld, maar volgens mij deed hij die wedstrijd niet mee. Dus als Gino morgen meespeelt, zou dat de eerste keer zijn dat we op deze manier tegenover elkaar staan,” aldus Peter Bosz.

Omdat vader Bosz regelmatig bij zijn zoon gaat kijken, kent Cambuur geen geheimen voor hem. “Dat klopt. Ik ben inderdaad een paar keer gaan kijken, maar het verandert niets aan de voorbereiding. Die blijft hetzelfde. We gaan rustig luisteren naar wat Tonny Bruins Slot te melden heeft.”

Een kleine twee weken geleden ging Jong Ajax nog in de Jupiler League op bezoek bij Cambuur. Die wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door Ajax. Grote kans dat veel spelers die toen op het veld stonden, ook donderdagavond weer mogen aantreden. Trainer Bosz gebruikt het bekerduel namelijk weer om wisselspelers en jonge talenten een kans te geven.

“Natuurlijk spelen we weer met andere spelers. Daarmee devalueer ik het bekertoernooi niet. Elk lid van onze spelersgroep heeft aangetoond, zowel nationaal als internationaal, volwaardige eerste-elftalspeler te zijn,” legt Bosz uit.

SC Cambuur - Ajax begint donderdag om 18.30 uur. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >