Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman: 'We gaan er tegen Cambuur en PSV opklappen'

De scoringsdrift van Ajax stokte tegen FC Twente, en een late strafschop maakte de middag helemaal pijnlijk. Verliezen en niet scoren, daarmee kwamen twee reeksen ten einde. Ook Joël Veltman vond de 1-0-nederlaag onnodig. Ajax Life sprak hem.

12 december 2016 - 09:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesa13d38dc2d26f4a21628df5dc0fa83c6_normal
Ajax moet het van voetballen hebben. Dat lukte niet. © Pro Shots

Je hebt van die dagen…
“Ja, dat klopt. Dit was wel een gevalletje van dat we onze dag niet hadden. Dan weet je dat Twente-uit lastig wordt.

Je scoort niet, en geeft in blessuretijd een punt weg. Jouw naam werd op Twitter ook genoemd bij de Twente-aanval die de strafschop inluidde. Stond je niet goed?
“Ik moet het nog terugzien. Ik wist dat Sánchez nog in mijn rug stond, dus ik stapte in. Daar nam ik wat risico mee, maar ik had dus nog iemand achter me staan die het zou kunnen belopen. Hij (Twente-speler Celina, red.) gaf een goede voorzet en Nick (Viergever, red.) kreeg de bal niet goed weg en had hem daarna bijna klemvast inderdaad. De scheidsrechter zag het goed. De volgende keer schiet Nick de bal gewoon het stadion uit. Voor hetzelfde geld viel de bal een keer voor ons zo goed, dan zit ie er ook in.”

Jullie hadden vooral vlak voor en vlak na rust goede kansen. Wij dachten: als jullie dat volhouden, valt die goal vanzelf wel.
“Dat gevoel had ik ook. We hebben ook wel wat voorzetten gegeven, maar er waren te weinig mensen in het strafschopgebied.”

Werkten die kansen vlak na rust misschien nadelig, omdat Twente daarna op de counter ging spelen?
“Dat deze ze de eerste helft ook wel. Ze wilden wel druk zetten, maar daar voetbalden we ons vrij gemakkelijk onderuit. Daardoor gingen ze ook al inzakken en veel meer de lange bal spelen.”
 
En zo verliezen jullie niet voor het eerst dit seizoen punten in de slotfase, waar Feyenoord juist een paar keer de punten juist pakte vlak voor tijd. Is dat het verschil tussen beide ploegen?
“Feyenoord heeft ook punten verloren, maar over het algemeen hebben ze in de slotfase wel... meer geluk gehad, of je kunt dat kwaliteit noemen. Met Jørgensen en Kramer hebben ze stootkracht, kunnen ze iets forceren. Ze zijn daardoor een paar keer goed weggekomen.”

En Ajax mist die stootkracht?
“We moeten het meer van het voetballen hebben, zorgen dat we het verschil eerder maken. Dat lukt ook vaak wel, alleen dit keer niet. Sánchez ging na de 1-0 nog wel mee naar voren. Daardoor gaven we veel ruimte weg, maar het maakt ook niet uit of je met 1-0 of 2-0 verliest. We moesten nog voor die gelijkmaker gaan.”

 We mogen dit zien als een incident?
“Ja. We waren tot nu toe goed bezig. Toch blijft het dan zuur als je verliest.”

Arm Cambuur Leeuwarden.
“In die wedstrijd donderdag gaan we er wel opklappen, net als tegen PSV.”

 Arm PSV dan ook.
“Ik hoop het wel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >