Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Twente - Ajax: drie dingen die je vooraf moet weten

Ajax gaat aankomende zondag op bezoek bij FC Twente (aftrap: 16.45 uur). De Tukkers waren vorig seizoen na bestuurlijke wanordelijkheden op sterven na dood, maar mochten door een godswonder toch in de eredivisie blijven. Mede dankzij de huurlingen van Manchester City doet FC Twente het verrassend goed dit seizoen.

10 december 2016 - 12:21
UsershyraDesktopajax_dataimages1eaf9181fc4bc5ed506137588e27ee8e_normal
Ünal is een man om in de gaten te houden voor de Ajaxdefensie. © Pro Shots

Doelpuntenmachine Enes Ünal
Dé blikvanger van Twente is de negentienjarige Ünal. De aanvaller maakte bij NAC Breda in de Jupiler League in het eerste deel van 2016 al indruk (acht doelpunten in elf wedstrijden), de Turk trok die lijn moeiteloos door bij Twente in de eredivisie. Bij zijn debuut voor de tukkers wist de aanvaller tegen FC Groningen gelijk een loepzuivere hattrick te produceren. Met negen doelpunten uit twaalf wedstrijden hoeft de spits alleen Nicolai Jørgensen voor zich dulden op de topschutterslijst. Een man om in de gaten te houden dus!

Slechte reeks FC Twente
De Tukkers staan op een knappe zesde plaats in de eredivisie, maar de laatste tijd weet de ploeg van René Hake maar moeilijk te winnen. De laatste zege in de eredivisie dateert alweer van 22 oktober (2-0-zege op Go Ahead Eagles). Daarna speelde FC Twente vier keer gelijk en verloor het van N.E.C. “In vergelijking met de duels ervoor presteerden we in de laatste twee wedstrijden niet goed en in de wedstrijden daarvoor benutten we de kansen niet. We zitten momenteel niet in onze beste fase, terwijl het er bij Ajax goed uitziet. Ze presteren het beste van de clubs in de Eredivisie,” zegt Hake op de clubsite.

Ajax op jacht naar records
Ajax is bezig aan een uitzonderlijke reeks en hoopt tegen FC Twente meerdere records te evenaren. Als de Amsterdammers niet verliezen in Enschede dan is de ploeg in heel 2016 ongeslagen in uitduels in de eredivisie. Dat lukte een eredivisieploeg alleen in 1992 en 1995 (in beide gevallen was dit Ajax). En mocht Ajax weten te scoren tegen Twente dan evenaart de ploeg eveneens een clubrecord. Ajax heeft in dat geval 42 wedstrijden op rij gescoord, iets wat alleen lukte tussen december 1996 en maart 1998.

FC Twente en Ajax starten zondag om 16.45 uur in de Grolsch Veste. De wedstrijd staat onder leiding van Dennis Higler.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >