Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem de Jong: 'Is respect tussen Ajax en mij, zoals het hoort'

Ajax - PSV is naast een absolute kraker ook het duel waarin Siem de Jong terugkeert in de Amsterdam Arena. Niet als Ajacied, maar als PSV’er. Het is niet anders. "Ik snap dat sommige mensen niet blij zijn met mijn keuze."

16 december 2016 - 10:38
UsershyraDesktopajax_dataimages5295a70dc64018cd09f59cb78c518088_normal
Tsja... De Jong in PSV-shirt, wennen zal het niet. © Pro Shots

Siem zal de komende dagen een van de meest geïnterviewde PSV'ers zijn. Voor niemand in Eindhoven is de kraker van zondag zo saillant als voor de oud-aanvoerder van Ajax, die op 15 mei 2011 met twee treffers door veel Ajaxfans in het hart werd gesloten.

In Voetbal International liet hij al weten niet te weten hoe de Ajaxfans op hem zullen reageren. Uit de reacties op onze Facebookpagina blijkt dat vele Ajaxfans hem nog altijd een warm hart toedragen en hopen op een groot applaus.

Het doet hem goed dat veel fans er zo instaan, laat De Jong aan Ajax Life weten. “Ik heb een heel mooie tijd gehad bij Ajax, en dat zal ik altijd bij me dragen, maar nu is PSV de enige club die telt. Ik snap dat sommige mensen niet blij zijn met mijn keuze, maar als sportman wil ik graag voetballen. Bij voorkeur op het hoogste niveau. PSV gaf mij die kans, en daar ben ik ze dankbaar voor. Van mijn broer Luuk had ik goede verhalen gehoord over PSV. Ik zag het direct zitten. Sportief is het door wat blessures nog even zoeken, maar ik voel me thuis in Eindhoven.”

Vertrekken van de ene naar de andere topclub, direct of indirect, ligt bij supporters altijd gevoelig, en kan gekke reacties opleveren. Voor menig Ajaxsupporter scheelt het echter dat De Jong eerst bij Ajax aanklopte, nadat hij verhuurd wilde worden door het in Engeland gedegradeerde Newcastle United.

“Gezien mijn verleden in Amsterdam vond ik het niet meer dan normaal om bij Ajax aan te geven dat PSV me terug naar Nederland wilde halen. Ik vond het belangrijk dat we open en eerlijk naar elkaar waren. Ajax liet me weten dat zij andere keuzes maakten. Prima. Ajax en ik zijn op een respectvolle manier met elkaar omgegaan. Zo hoort het ook.”

Bij PSV speelde De Jong tot nu toe pas drie keer negentig minuten, mede vanwege een blessure. Zaterdag was hij belangrijk door tegen Go Ahead Eagles de enige treffer te scoren. Of hij daarmee de weerstand in Eindhoven heeft weten te doorbreken, weet hij niet. “Ik doe altijd honderd procent mijn best, dat zal ik blijven doen. Het was natuurlijk lekker om die goal te maken, zeker omdat het drie belangrijke punten opleverde.”

In de Arena mag hij het scoren wat ons betreft achterwege laten. Maar PSV kan een zege net zo goed gebruiken als Ajax. “De vorm van de dag zal wel bepalend zijn,” verwacht De Jong. “Beide ploegen zullen voor de winst gaan, dus het zal voor ons een andere soort wedstrijd worden dan we de laatste weken hebben gespeeld; de tegenstanders liepen vooral achteruit. Deze wedstrijd is sowieso een mooie afsluiter van 2016.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >