Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nul punten en zes opvallende zaken in Enschede

Ajax heeft drie kostbare punten verspeeld bij FC Twente. De pover spelende ploeg van Peter Bosz verloor in blessuretijd door een benutte strafschop. Zes zaken die opvielen bij deze pijnlijke nederlaag.

11 december 2016 - 17:37
UsershyraDesktopajax_dataimagesbcc7cd7619667277a54dda4d02ead272_normal
Amin Younes was in Enschede nog het dichtst bij een treffer ©Pro Shots

Kasper Dolberg heeft het even niet
Peter Bosz verloste Kasper Dolberg een kwartier voor tijd uit zijn lijden Mateo Cassierra kwam voor hem in de plaats. De talentvolle Deen, dit seizoen al acht keer trefzeker in de competitie, kende een uiterst ongelukkige avond. Voor rust ontbrak het heilige vuur en in de tweede helft was hij alleen in de eerste minuut tweemaal gevaarlijk.

Anwar el Ghazi trekt de stijgende lijn door
Het heeft er alle schijn van dat het maand Jong Ajax Anwar el Ghazi goed heeft gedaan. De rechtsbuiten behoorde in Enschede tot de minst slechte Ajacieden. In aanvallend opzicht zagen we weer enkele gevaarlijke dribbels en combineerde hij bij vlagen goed met de oprukkende Joël Veltman. Het meest opvallende: we zagen El Ghazi opvallend hard werken in verdedigend opzicht. Dat was voorheen toch het grootste verschil tussen hem en huurling Betrand Traoré. Volgende verbeterpunt blijft nog steeds overzicht houden bij het geven van de eindpass.  

Amin Younes maakt het zichzelf vaak te moeilijk
Bij Amin Younes is het meestal alles of niets. Hij is altijd dreigend, maar weet zijn rendement gedurende deze eerste seizoenshelft maar moeizaam te verbeteren. Zo had de Duitser vlak voor rust de openingstreffer moeten maken, maar schoot hard langs de verkeerde kant van de paal. De Ajacied  laat zich echter niet afschrikken als zijn acties te vaak verkeerd uitpakken. Ons viel op dat hij in de Grolsch Veste te vaak de moeilijkste oplossing zocht. Als je voorbij een mannetje bent, moet je afspelen of schieten en niet opnieuw de een-tegen-een opzoeken.   

Hakim Ziyech heeft meer vrienden in Enschede dan in Heerenveen
Natuurlijk kreeg hij wat hoongelach te verwerken toen zijn vrije trap hoog over het doel zeilde, maar over het algemeen was de terugkeer van Hakim Ziyech in Enschede niet zo vijandig als enkele weken geleden in Friesland, waar de aanhang van sc Heerenveen hem voortdurend uitfloot.

Davinson Sanchez blijft koel
Als het voorin niet loopt, is het zaak achterin niets weg te geven. Wat dat betreft mogen we blij zijn met de Colombiaanse revelatie in de defensie. FC Twente loerde op de counter, maar zoals wel vaker dit seizoen hield ‘Pablito’ ook tegen de gevaarlijke Enes Ünal zijn hoofd koel. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >