Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe ontmoeting tussen Ajax en Legia Warschau

De loting voor de zestiende finales van de Europa League heeft Ajax sportief gezien een prima resultaat opgeleverd. Er wacht een nieuwe ontmoeting met Legia Warschau. Ajax was in 2015 nog twee keer te sterk voor de Polen.

12 december 2016 - 12:25
UsershyraDesktopajax_dataimages6811ec261a9d74b0a1fd7b4ffe8653bb_normal
Voor de tweede keer in drie seizoenen komt Legia naar de Arena. © Pro Shots

Ajax genoot bij de loting voor de knock-outfase een beschermde status, vandaar dat de meeste grote ploegen werden ontlopen. Het was wel mogelijk om een ‘slechte’ nummer drie uit de Champions League te loten, vandaar dat Legia uit de koker rolde.

De Ajacieden treden donderdag 16 februari, om 21.05 uur, aan in Polen, een week later staat op de 23ste (19.00 uur) de return op het programma.

Legia werd derde in een poule met Borussia Dortmund en Real Madrid, zeker geen slechte prestatie dus. De Polen wonnen op de laatste speeldag van Sporting Clube de Portugal en wisten zo te overwinteren.

De ontmoetingen in 2015 eindigden voor Ajax in twee overwinningen: thuis werd het 1-0, in Warschau stond een uitslag van 0-3 op het scorebord. Het bijzondere aan die wedstrijd is dat er geen (uit)supporters bij aanwezig waren.

Zo ver we weten zijn er nu wel uitsupporters welkom, al is de reputatie van Legia nogal beroerd. Zowel bij de Uefa als in algemene zin. Het loopt regelmatig uit de hand. In de groepsfase van de Champions League moest al een wedstrijd zonder publiek moest worden gespeeld.

Ook is het nog maar de vraag of er supporters van Legia mee mogen naar de return in de Amsterdam Arena. Zelf ben je van harte welkom in de Arena. En als je met voorrang kaartjes wilt kopen voor de terugwedstrijden, raden we je aan om lid te worden van SV Ajax!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >