Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie opmerkingen voor het bekerduel SC Cambuur - Ajax

Vanavond voetbalt een behoorlijk jeugdig Ajax in Leeuwarden. De aftrap is om 18.30 uur, zodat de mannen nog een beetje tijdig naar bed kunnen. Alle flauwekul daargelaten: bekervoetbal biedt meestal spektakel! Voor deze achtste finale tegen SC Cambuur vielen ons drie dingen op.

15 december 2016 - 12:41
UsershyraDesktopajax_dataimagesa08344adf6c98d251e9ee3c0ad391ab7_normal
Marcel Keizer weet uiteindelijk het meest van Ajax en Cambuur. © Pro Shots

Bosz versus Bosz
Coach Peter Bosz heeft z’n zoon Gino laten debuteren bij Vitesse. Dat moet een mooi vader-zoon-momentje zijn geweest. Kan bijna niet anders. In de laatste minuut van het eredivisieduel met ADO Den Haag mocht hij invallen. Eén minuut speeltijd, daar zit toch iets van de gunfactor bij. Iedereen die kinderen heeft, weet dit te waarderen. Sportief gezien stond er toen niks meer op het spel. Vanavond wel. Dan gaat de familie elkaar bestrijden, want verdediger Gino Bosz appte z’n pa dat dit de eindhalte is van Ajax in het bekertoernooi.

Jeugdig Ajax, maar niet alleen jong
Je zou zeggen: Jong Ajax versloeg twee weken geleden SC Cambuur aldaar op het nepgras, met 3-1. Zelfde namen en rugnummers laten opdraven en succes gegarandeerd! Zo gaat dat natuurlijk niet. Peter Bosz benut bekerduels tot nu toe om spelers die hard trainen maar net buiten de basis vallen, speelminuten te geven: “Daarmee devalueer ik het bekertoernooi niet. Iedereen in onze spelersgroep heeft aangetoond, zowel nationaal als internationaal, volwaardige speler van het eerste elftal te kunnen zijn.” En: Justin Kluivert, opvallende Ajacied in het gewonnen Jupiler League-duel zit nu niet bij de selectie.

Wereldteam 1995-1996
Let op, pas op, kijk toch uit. Onderschatting mag niet en kan niet. Dat bleek ook al op 31 januari 1996. Ajax, met onder anderen Edwin van der Sar, Frank de Boer, Danny Blind en Patrick Kluivert ging in een ijskoude Amstelcup-editie (ook achtste finales) met 2-0 eraf bij Cambuur. René van Rijswijk en Milko Pieren scoorden in deze voor de Leeuwarders ongekende stunt. De man die die de ronde daarvoor Cambuur in de verlenging langs aartsrivaal Heerenveen schoot, heet Marcel Keizer. Zijn naam is gevallen: Marcel Keizer. Ooit opgeleid in Amsterdam. Speler geweest bij Cambuur, trainer (hij degradeerde vorig seizoen met de club), nu trainer van Jong Ajax dat pas nog won in Leeuwarden. En dus de beste scout voor Ajax, in dit geval.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >