Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Clement bestrijdt dat Ajax bekertoernooi niet serieus nam

Als Ajax altijd zou aantreden met zijn sterkste opstelling, is de kans klein dat Pelle Clement speeltijd krijgt. Hij stond echter wel op het veld tijdens het uitduel met SC Cambuur. Ajax ging onderuit, met 2-1, en ligt uit de beker. Clement wijt de nederlaag aan wisselvalligheid.

15 december 2016 - 20:35
UsershyraDesktopajax_dataimages6ab1bd35e4fea3b227fb47fe763a7c38_normal
Clement stichtte tenminste nog een beetje gevaar. © Pro Shots

Peter Bosz koos ervoor om zijn beste spelers aan de kant te houden. En hoewel talenten ook in staat moeten worden geacht om te winnen van een eerstedivisionist, neemt de trainer ook het risico dat het fout gaat. Dat bleek wel, in Leeuwarden...

“Vandaag wordt er niet gestrooid met complimenten voor de jonkies, dit is de andere kant van de medaille. Blijkbaar kunnen we het nog niet iedere keer opbrengen om het niveau te halen wat we kunnen en moeten halen,” verklaart Clement tegenover Ajax Life.

“Gevaar stichten via voorzetten is al geen goed teken, maar zelfs daar kwamen we niet aan toe. We zochten te snel de zijlijn, waardoor de backs telkens rechte ballen gingen spelen. Dan loop je jezelf dood. Je komt niet een-op-een met je tegenstander. Ons middenveld kan heel leuk voetballen, maar het was te statisch. De beweging ontbrak en Cambuur won veel tweede ballen.”

Je mag verwachten dat zelfs een Ajax zonder kanonnen tegen Cambuur niet afhankelijk is van de 'tweede ballen'. Het bewijs is voorhanden, want twee weken geleden ging Jong Ajax wel met de punten lopen na een overwinning (1-3). Werd er soms iets te gemakkelijk over gedacht?

Clement bestrijdt dat. “Bosz weet hartstikke goed wat hij doet. Dit jonge team krijgt de kans omdat hij weet dat we goed kunnen voetballen. Onderschatting vind ik te gemakkelijk gezegd. Het ging in de Europa League en andere bekerwedstrijden wel goed. Ik weet niet of het iets mentaal is, maar blijkbaar zijn we nog niet sterk of fris genoeg in onze koppies om het iedere keer op te brengen.”

Het vervelende voor Clement is dat zijn kansen op speeltijd later in het seizoen flink afnamen, het vervelende voor Ajax is dat de druk er vol op staat richting de topper tegen PSV. “Een herkansing komt er niet, dat vind ik zelf lastig om mee om te gaan. Het is nu aan de andere jongens om zich te herpakken en met een goed gevoel de kerst in te gaan. Het zou erg zonde zijn om in een week tijd een goede eerste seizoenshelft weg te gooien...”

Hieronder trouwens nog een passmapje om aan te tonen dat de backs vooral vooruit speelden, zoals Clement al opmerkte.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >