Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: 'Zou raar zijn na één nederlaag in paniek te raken'

Het is interessant dat op social media de gemiddelde mening over Ajax door één slechte wedstrijd van 'heel goed' naar 'ze kunnen er niks van' is gegaan. Zo gaat dat blijkbaar als Ajax een wedstrijd verliest. Maar dan is het voor de trainers en spelers zaak rustig te blijven. En dat is precies wat Peter Bosz doet.

14 december 2016 - 10:44
UsershyraDesktopajax_dataimages5ffc115a881712a118bac9821be20d6e_normal
Bosz gaat met opgeheven hoofd richting de laatste wedstrijden van 2016. © Sjoerd Tullenaar

De trainer raakt niet in paniek van de 1-0 tegen FC Twente, de eerste nederlaag in 21 wedstrijden. “Dat zou natuurlijk raar zijn. Ik baal enorm van de nederlaag, onnodig, ook bij Twente-uit mag dat niet gebeuren. En het hoeft ook helemaal niet te gebeuren,” zegt Bosz in gesprek met Ajax TV.

Bosz vindt het vooral onnodig dat zijn ploeg niet op z’n minst een punt meenam uit Enschede. “0-0 is ook geen goed resultaat, vind ik, maar dat had in ieder geval moeten gebeuren. Dat is natuurlijk teleurstellend. Maar met die hele reeks hieraan voorafgaand, vind ik niet dat je nu ineens in de put moet zitten.”

Tegen Twente stapte Ajax voor de tweede keer dit seizoen na een competitiewedstrijd zonder punten van het veld. Toch vindt Bosz Twente-uit niet vergelijkbaar met de nederlaag tegen Willem II (1-2). “Toen waren we nog zoekende, dat zijn we al een hele tijd niet meer,” aldus de trainer.

“En die vastigheid zie je wel terug. Dat klinkt misschien raar, maar die zag ik ook zondag wel terug. Want ook tegen Twente waren we in de opbouw op het middenveld gewoon vast. Alleen in die eindfase hadden we heel veel moeite. Daar waren we niet creatief genoeg.”

Door het puntenverlies in Enschede stellen veel mensen dat PSV-thuis nog belangrijker wordt. Maar niet voor Bosz. “Bij Ajax is iedere wedstrijd belangrijk. Ik vind dat we wedstrijden er niet uit moeten lichten of uit kunnen lichten. Als de focus al helemaal op PSV was geweest, wat veel mensen willen, dan zie je nu, met de nederlaag tegen Twente, dat die heel pijnlijk is.”

“Bij Ajax is gewoon iedere eerstvolgende wedstrijd belangrijk en die moet je winnen. Dat geldt nu voor Cambuur, pas na die wedstrijd gaan we naar PSV kijken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >