Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz wil niet denken aan 'diepe valkuil' tegen PSV

De laatste twee seizoenen ging Ajax in eigen huis onderuit tegen PSV. Dat gebeurde op de manier die zo typisch is voor deze topper: Ajax de bal, PSV countert naar doelpunten. Met het spelletje dat Peter Bosz graag speelt, wordt ook zondag veel risico gelopen.

16 december 2016 - 14:21
UsershyraDesktopajax_dataimages483f3662f51b083eeb32859cfae412c3_normal
Deze foto kunen we zondag missen als kiespijn. © Pro Shots

Bosz speelt graag aanvallend voetbal. Als je hem vraagt wat Ajax moet doen om meer zekerheid in te bouwen, luidt het antwoord: nog sneller naar voren, nog dieper op de helft van de tegenstander staan.

Het is een spelletje waar PSV wel van houdt. Achterover leunen en toeslaan. “Er is me ingefluisterd dat PSV de laatste twee keer won in de Arena. Dat geeft geen garanties, dit is een andere wedstrijd. We weten hoe PSV wil spelen, mensen weten hoe wij willen spelen. En zondag zien we wie de betere ploeg is,” stelt Bosz.

Hoewel Ajax midweeks verloor van SC Cambuur, stond er slechts een basisklant aan de aftrap. Dat is zondag anders, dan spelen de tien bekende namen – die onderuit gingen tegen FC Twente – en Jairo Riedewald, die de geschorste Nick Viergever vervangt.

“Het vertrouwen is er zeker. Een nederlaag doet dit niet meteen teniet. We hebben een reeks neergezet van twintig wedstrijden zonder nederlaag. Je weet dat je vroeg of laat weer een keertje gaat verliezen,” vervolgt Bosz.

Door die twee nederlagen staat de druk er vol op aan Ajaxzijde, zondag tegen PSV. Een derde verliesbeurt op rij betekent dat de eerste seizoenshelft alsnog redelijk mislukt, plus dat PSV op gelijke hoogte komt en de achterstand op Feyenoord waarschijnlijk groeit.

Bosz vertelt aan Ajax Life het volgende over grote valkuilen tegen PSV: “Ik geloof hier niet in. Die discussie is er ook als ploegen het opnemen tegen FC Utrecht en voor het eerst iets anders doen waardoor het vaak niet loopt.”

“Dan spelen ze met drie verdedigers of weet ik veel wat. Ik geloof er ook helemaal niet in dat wij iets anders moeten doen. We moeten vooral goed uitvoeren waar we goed in zijn, daar zal het om gaan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >