Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz onder de indruk van Twente en niet bezig met record

Het had weinig gescheeld of FC Twente was vorig seizoen teruggezet naar de Jupiler League. De tukkers kropen door het oog van de naald en mochten toch in de eredivisie blijven. Met een knappe zesde plek doen de tukkers het dit seizoen uitstekend, tot bewondering van Peter Bosz.

10 december 2016 - 10:56
UsershyraDesktopajax_dataimages0eaf8d7a68e23470e328d8c9d557a190_normal
Bosz zag zijn ploeg ongeschonden uit het duel met Standard komen. © Pro Shots

Ajax gaat zondag op bezoek bij de tukkers (aftrap: 16.45 uur). En ondanks de goede vorm van Ajax verwacht Bosz een moeilijke wedstrijd tegen Twente. “Ik vind dat ze het verrassend goed doen. Leuk. Op sterven na dood zijn en dan zo terugkomen, dat is knap," zegt de trainer op het digitale thuis van de club.

Door de verrassend goede resultaten staat FC Twente op de zesde plaats in de eredivisie. Die hoge klassering is volgens Bosz niet voor niets. “Ik moet zeggen dat de mensen bij Twente toch een aardige selectie hebben samengesteld. Met een toch wel aantal onbekende spelers voor ons in Nederland. Ze hebben natuurlijk ook de link met Manchester City.”

Zelf zag Bosz zijn spelers redelijk ongeschonden uit de Europese wedstrijd tegen Standard Luik komen. Wel zijn er wat vraagtekens. Zo bleven Lasse Schöne en Daley Sinkgraven al dan niet uit voorzorg achter in Amsterdan bij het uitduel met Standard. Bertrand Traoré verblijft momenteel in Engeland voor een blessurebehandeling.

Bosz: “Dat is protocol. Chelsea heeft de afspraak met hurende clubs dat als een speler langer dan twee of drie dagen geblesseerd is, zij 'm moeten zien. We hopen dat hij vandaag of morgen terug kan komen.” Over Vaclav Cerny, die vlak voor de wedstrijd tegen Standard afhaakte zei de trainer: “Vaclav gaat zometeen verder bekeken en behandeld worden."

Overigens kan Ajax tegen FC Twente een clubrecord evenaren als de ploeg in Enschede weet te scoren. In dat geval heeft Ajax in 42 wedstrijden op rij gescoord, iets wat alleen tussen december 1996 en maart 1998 lukte. “Het geeft aan dat je toch wel iets goed doet. Maar het levert geen punten op en dat is samen met goed voetballen toch het belangrijkste.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >