Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz spreekt klare taal: 'Dit slaat helemaal nergens op'

Trainer Peter Bosz zag het slechtste duel van Ajax onder zijn leiding. En gaf dat grif toe voor de camera's van Fox Sports. SC Cambuur klapte erop en de Ajacieden gaven niet thuis. Resultaat: 2-1 verlies. “De manier waarop we aan zo’n wedstrijd beginnen kan niet.”

15 december 2016 - 20:27
UsershyraDesktopajax_dataimages8f8f240bba714ea649fc7dc3a5991ecb_normal
Zelfs drie wissels maakten niet het verschil tegen SC Cambuur. © Pro Shots

Bosz: “Je hebt het er van tevoren over. Wanneer heeft Cambuur een kans? Als ze een ploeg tegenover zich treffen die er niet volle bak voor gaat. Nou, als je ziet hoe wij beginnen, hoe slap, hoe wij de duels verliezen, hoe we niet aan voetballen komen, hoe we in een laag tempo spelen, de bal vier of vijf keer raken... Dan slaat dit helemaal nergens op. En dan roep je dit over jezelf af.” 

De trainer geeft toe dat Cambuur dit bekerduel terecht heeft gewonnen. Niks op af te dingen. Wat kon hij nog doen, behalve van ellende figuurlijk zijn schoenen kaal trappen? “Als je zo begint aan een wedstrijd, is dat zo moeilijk om te draaien. Je probeert dat in de tweede helft met drie wissels. Dan scoren we nog vrij snel. En is er behoorlijk wat tijd over. We kregen nog wel drie kansen, maar over de hele wedstrijd hebben we terecht verloren.”

Raar. Zeker na Willem II-thuis en de duels met Standard Luik en Panathinaikos met goede, beloftevolle spelers. “Dat is inderdaad de vraag,” stelt Bosz. Hij wil niet teveel daarover zeggen, want dat wordt dan gissen en krijg je aannames. Wel dit: “Als je dingen ziet die niet goed gaan bij spelers, maakt dat ook veel duidelijk voor een trainer. Zeker als je ziet hoe sommige spelers door een ondergrens zakten.” 

Maar we moeten door. Zondag wacht PSV. Na debacles tegen Twente en Cambuur. “Dit was een slechte week. Laten we zorgen dat PSV daarbuiten valt. Dat moet,” besluit Bosz.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >