Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Definitief: Bazoer voor 12 miljoen euro naar Wolfsburg

Gedoe bij VfL Wolfburg had nog voor problemen kunnen zorgen, maar die problemen kwamen er niet. Alle contracten zijn getekend, Riechedly Bazoer is per 1 januari speler van de Duitse club. Ajax ontvangt zo’n 12 miljoen euro voor de transfer.

14 december 2016 - 16:14
UsershyraDesktopajax_dataimages10347ff232889b1116e7f338fa985480_normal
Bazoer is op de trein naar Wolfsburg gesprongen. © Ajax Images

En dus vertrekt de talentvolle middenvelder in het nieuwe jaar naar een club waarvan je de situatie het best kunt omschrijven als een grote puinhoop. Wolfsburg staat momenteel vijftiende in de Bundesliga.

De nieuwe club van Bazoer ontsloeg medio oktober trainer Dieter Hecking en deze week moet ook technisch directeur Klaus Allofs het veld ruimen. Allofs maakte zich sterk voor de komst van Bazoer. Toch is de transfer nu helemaal afgerond.

Bazoer tekent in Wolfsburg een contract voor 4,5 jaar. En de Duitsers zijn in hun nopjes met de 20-jarige middenvelder. “We zijn al lang bezig met Bazoer. Hij staat aan het begin van zijn carrière en ik ben ervan overtuigd dat hij bij ons zijn volgende stap in zijn ontwikkeling zet,” zegt Olaf Rebbe, de nieuwe technisch directeur van Wolfsburg.

Bazoer maakte in 2014 onder Frank de Boer zijn debuut voor Ajax. Hij was vorig seizoen lange tijd basisspeler, maar belandde richting het einde van het seizoen op de bank. Ook onder de nieuwe trainer Peter Bosz kreeg hij geen basisplaats.

In totaal speelde Bazoer 71 officiële wedstrijden voor Ajax, daarin maakte hij acht doelpunten. Het winnende doelpunt tegen Feyenoord zal de Ajacieden het meest bijblijven.

Bazoer had bij Ajax nog een contract tot 2020.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >