Ajaxvrouwen hebben een makkie tegen hekkensluiter PEC

De Ajaxvrouwen hadden vrijdagavond geen kind aan hekkensluiter PEC Zwolle. Op bezoek bij de Blauwvingers wonnen de Amsterdammers met 4-0. Kelly Zeeman, Soraya Verhoeve, Betsy Hassett en Inessa Kaagman maakten de doelpunten.

10 december 2016 - 10:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesa3d3a616b52bb7a6f0e0e1de56ad9a86_normal
Verhoeve zorgt hier voor de 2-0-voorsprong. © Pro Shots

Als je naar de stand keek was de ontmoeting tussen PEC en de Ajaxvrouwen als een duel tussen David en Goliath. De Zwollenaren stonden stijf onderaan met slechts twee schamele puntjes uit elf wedstrijden, de Amsterdammers stonden fier aan kop met tien zeges en één gelijkspel.

Dat verschil op de ranglijst zag je in de eerste helft terug op het veld, alleen wist de ploeg van Ed Engelkes het overwicht niet uit te drukken in de score. Zeeman maakte pas in de 45ste minuut het openingsdoelpunt. De middenveldster kopte een goede voorzet van Davina Philtjens tegen de touwen.

Ondanks veel kansen duurde het lang voordat de Amsterdammers het duel helemaal beslisten. Maar in de zeventigste minuut was het dan toch raak. Aanvalster Verhoeve bracht haar ploeg op een veilige marge: 0-2.

In de slotfase was het de beurt aan de invalsters. Betsy Hassett maakte vier minuten voor het einde van de wedstrijd de 3-0, Kaagman zorgde voor het slotakkoord door de 4-0 binnen te schieten. “De speelsters zijn qua niveau steeds dichter naar elkaar toegegroeid,” zei Engelkes over de goede invalbeurten van zijn speelsters.

Door de zege staan de Ajaxvrouwen nog altijd aan kop met 34 punten uit twaalf wedstrijden. Nummer twee Twente en nummer drie ADO wonnen ook allebei en volgen op respectievelijk vijf en negen punten. Volgende week komt ADO op bezoek in Amsterdam (aftrap: 19.30 uur).