Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech in lijstje 100 beste voetballers van de wereld

Dat Ajacieden op lijstjes van buitenlandse media verschijnen, zijn we wel gewend. Maar vaak zijn dit lijstjes van de grootste talenten in de wereld. Hakim Ziyech heeft het nu geschopt tot een grotemannnenlijstje. Hij behoort volgens het gerenommeerde FourFourTwo tot de beste honderd voetballers van de wereld.

30 november 2016 - 10:31
UsershyraDesktopajax_dataimages7f0f82d6e3819801462eea82db9c905b_normal
Ziyech is dit seizoen goud waard voor Ajax. © Pro Shots

Het Engelse voetbaltijdschrift maakt nu voor de tiende keer dit lijstje. En er wordt deze week langzaam afgeteld naar de nummer één. Ziyech is op plek 97 voorlopig de enige Ajacied op de lijst. En aangezien FourFourTwo inmiddels bij nummer 41 is aanbeland, lijkt de kans klein dat er nog een Ajaxspeler bij komt.

Maar de 97ste plaats voor Ziyech is al netjes in de sterk bezette lijst. De samenstellers lijken zelf ook een beetje verbaasd dat de middenvelder zo lang onder de radar is gebleven.

“Voor volgers van de eredivisie is het verbijsterend dat Ziyech niet meer aandacht en waardering heeft gekregen. De 23-jarige is al twee jaar de beste speler in de eredivisie,” beginnen de Engelsen de verklaring van Ziyechs uitverkiezing.

“Ondanks dat Ziyech niet bekend staat om zijn uithoudingsvermogen heeft de Marokkaan zich snel aangepast aan het veeleisende systeem van Peter Bosz,” vervolgt FourFourTwo. “En hij is net als bij Twente de spil van het team, zelfs nu hij betere spelers om zich heen heeft.

Dat hij bij Ajax minder ruimte heeft dan hij gewend was bij FC Twente is geen probleem voor Ziyech, schrijft de jury. “Dankzij zijn creativiteit schaart Ziyech zich bij de elite. Als hij zo blijft spelen, zal hij snel opvallen bij de grote clubs.”

Blogs

Geen items gevonden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >