Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxvrouwen boeken minimale zege op Achilles'29

De Ajaxvrouwen hebben vrijdagavond een minimale zege geboekt op Achilles ‘29. Desiree van Lunteren zorgde al heel snel voor de 1-0, maar dat was helaas geen aanzet tot een productieve middag.

19 november 2016 - 11:15
UsershyraDesktopajax_dataimages1f47545c9a15aa8af274a16ff314fac3_normal
Het was niet best, maar de drie punten zijn binnen! © Sjoerd Tullenaar

Achilles ’29 thuis leek op papier een makkie, maar het ging tegen de voorlaatste van de competitie erg moeizaam. Trainer Ed Engelkes was na afloop niet helemaal tevreden met zijn ploeg. “Zo'n start wil je. Deel 1 van de opdracht was daarmee voltooid. Maar vervolgens lieten we ze in leven,” zei Engelkes op het digitale thuis van de club.

Van Lunteren was verantwoordelijk voor die goede start. De middenveldster schoot na zes minuten al de 1-0 tegen de touwen. Het betekende alweer het vierde doelpunt van het seizoen voor Van Lunteren.

De Amsterdammers hadden vervolgens het overwicht en het balbezit, maar tot doelpunten leidde dat niet. Ondanks een aantal goede mogelijkheden bleef het bij 1-0. Ook invalster Dominique Vugts was in de tweede helft dichtbij een treffer, maar ze liet de opgelegde kans om de score te verdubbelen liggen.

Engelkes: “Ja, die had er wel ingemogen. Nee goed was het niet, maar ik ben tevreden met de winst.” Door de zege blijven de Ajaxvrouwen koploper in de eredivisie met 28 punten uit tien wedstrijden. Nummer twee FC Twente volgt op zes punten, de tukkers speelden wel een wedstrijd minder.

Voor diegene die graag nog wat beeld bij de wedstrijd willen zien verwijzen we je graag door naar onze vrienden van Ajax Heldinnen. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >