Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arena scoort matig in veldverkiezing, De Toekomst in top 3

Het veld van de Amsterdam Arena is al twintig jaar onderwerp van gesprek. Gelukkig is het al lang niet meer zo belabberd als in de beginjaren van het stadion. Maar het veld van de Arena behoort ook nog niet tot de top van de eredivisie. Op een kwart van het seizoen staat het veld met een negende plaats net aan in het linkerrijtje.

06 oktober 2016 - 11:36
UsershyraDesktopajax_dataimagese26d4f473a5aa303f484072d348db102_normal
Grazende duiven zijn ook niet echt bevorderlijk voor het veld. © Pro Shots

Dat is wel eens beter geweest. De Arena won in 2012 de jaarlijkse veldverkiezing van spelersvakbond VVCS waarbij de aanvoerders van de uitclub elke speelronde een cijfer geven voor het veld. En twee seizoenen geleden eindigde het op de tweede plaats.

Daar staat tegenover dat voorlopige cijfer van dit seizoen – 3,7 op een schaal van 5 – beter is dan vorig voetbaljaar, toen kreeg de Amsterdam Arena een 3,12. De Kuip, de winnaar van vorig seizoen, staat met een 4,7 ook nu weer bovenaan. Het deelt die plek wel met het stadion van AZ.

De Arena is na het slechte vorige seizoen een nieuwe weg ingegslagen. Het veld dat vanaf dit seizoen in het stadion ligt bestaat voor tien procent uit kunstgras. Dat resulteert voorlopig nog niet in een toppostitie, maar dus wel in een iets hogere beoordeling.

Het hoofdveld van de Toekomst scoort bij de aanvoerders van de Jupiler Leagueclubs een stuk beter dan het veld van de Arena. Het veld aan de Bob Haarmstribune staat op een derde plaats.

Die hoge klassering is nog niet eens zo verwonderlijk, want Jong Ajax is een van de slechts zes (!) teams met een echt grasveld, de andere clubs spelen op plastic gras. En echt gras wordt over het algemeen beter beoordeeld. Maar het echt goede nieuws is dat het veld van Jong Ajax een hoog cijfer krijgt: 4,4. De Toekomst moet alleen NAC (4,7) Jong FC Utrecht (4,6) voor zich dulden.

Klik hier voor de tussenstand in de eredivisie. De voorlopige scores in de Jupiler League staan hier.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >