Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sinkgraven kan lachen om applaus na goede aanname

Er zit een verschil tussen cynisme en sarcasme. Het is een dunne lijn en het valt bijna niet uit te leggen, maar als je Ajacied bent, voel je zulke dingen feilloos aan. Het gejuich na eindelijk een goede aanname van Daley Sinkgraven valt in de categorie sarcasme, neem dat van ons aan.

03 oktober 2016 - 11:02
UsershyraDesktopajax_dataimagesfcb196e22c8cca6161e099315a87a064_normal
Kennen we nu allemaal het verschil tussen cynisme en sarcasme? Mooi! © De Brouwer

Sinkgraven stond tegen FC Utrecht (3-2) voor de vierde keer op rij opgesteld als back en hoewel de gasten diverse kansen kregen – zelfs om de wedstrijd te beslissen – oogde de linkspoot slordiger in balbezit dan onder het verdedigen.

De nummer 8 van Ajax liet tot twee keer toe een eenvoudige bal onder zijn voet door rollen, met balverlies als gevolg. De derde keer ging het gelukkig weer goed en prompt klonk er applaus en gejuich door de hele Amsterdam Arena.

Sinkgraven zelf ziet er de humor wel van in, vertelt hij aan Voetbal International. “Ja, nee. Tuurlijk, ik kan er wel om lachen. Nee, zo'n applaus knaagt niet aan me. Ik vind het wel grappig. Het is op het moment zelf even balen, maar als ik de beelden straks bekijk, denk ik dat ik zelf ook dubbel lig.”

De aanvaller van origine herstelde zich na rust van zijn slechte start. “Het kan niet, de eerste helft was dramatisch. Ik denk dat ik me in de tweede helft goed heb herpakt. Het was geen gemakkelijke overwinning, maar de drie punten zijn binnen en we moeten deze lijn doorzetten.”

Oh ja, nog even over cynisme en sarcasme. Toen Sinkgraven in de tweede helft werd gewisseld, klonk er nul komma nul gejuich. Als die uitleg nog niet volstaat...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >