Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne bespeurt in Arena omslag op de tribunes

Het is best wel weer leuk in de Amsterdam Arena. Er waren tijden dat Ajax weinig zin opriep een potje bij te wonen, maar inmiddels zijn we weer benieuwd. Zo van: wat gaat het vandaag worden? Ondanks tegenslag tijdens Ajax - FC Utrecht bespeurde Lasse Schöne een positieve stemming bij supporters.

03 oktober 2016 - 16:11
UsershyraDesktopajax_dataimages0ee7edc0c3a0282b422d27da430d0453_normal
Als Schöne anders had besloten, speelde hij wellicht niet meer bij Ajax. © Pro Shots

Ajax won weliswaar met 3-2, maar in de eerste helft ging er nog genoeg mis. Daley Sinkgraven liet wat ballen onder zijn voet doorschieten, FC Utrecht kwam op voorsprong en Richairo Zivkovic kreeg een levensgrote kans, maar het goede humeur in de Arena leed er nauwelijks onder.

Ja, er werd wat gemord toen beide ploegen een kwartiertje gingen rusten. Maar ook dat is wel eens erger geweest. Stukken erger. “Er werd een beetje gefloten, maar dat mag ook. Als je achter staat in de Arena, vind ik dat niet meer dan normaal. Terecht zelfs,” aldus de Deen tegenover Ajax Life.

Het sloeg niet om naar het negatieve, zo bleek ook kort na rust. Zelfs nog voordat de gelijkmaker viel. Schöne: “Precies, dat is het! Het was op een goede manier, dat vond ik heerlijk. Het publiek ziet onze bedoeling en dat we ervoor willen knokken. Het heeft er ook mee te maken dat we beter voetballen.”

“Het is goed om te horen dat de supporters weer positief zijn, een stuk positiever dan de laatste tijd. Dat is zoals we het graag hebben. We willen mooi en beter voetbal op de mat leggen, maar ook punten pakken en dat hebben we gedaan. Een mix zou ideaal zijn.”

Vier van die leuke en goede wedstrijden speelde Ajax met Schöne in de basis, als middenvelder. Hij knokt zich altijd weer terug, daar kun je de klok op gelijk zetten. Eind augustus hoorden we nog verhalen over een mogelijk vertrek, nu lijkt-ie even onomstreden.

“Ja, ja, tuurlijk. Verhalen hoor je altijd. Het was een moeilijke periode en dan ga je toch om je heen kijken, vooral gezien mijn situatie het laatste jaar. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om toch te blijven, het pakt tot nu toe goed uit.”

Ho, wacht even. Horen we dat goed, koos Schöne er zelf voor om te blijven? “Mijn keuze? Soms, ja.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >