Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Missen grote kans verpest dag van huurling Zivkovic

Er zijn veel Ajacieden die zondag in de Amsterdam Arena een aangename dag beleefden. Richairo Zivkovic behoort niet tot deze groep mensen, ook al staat hij bij Ajax onder contract. De huurling had namens FC Utrecht de 0-2 moeten maken, maar zijn misser bleek een dure.

02 oktober 2016 - 18:13
UsershyraDesktopajax_dataimagesc0dc5579a9806797a1013de015c8534e_normal
Zivkovic maakt kennis met de intercepties van Sánchez. © Pro Shots

Zivkovic mocht vanaf de middenlijn alleen op Andre Onana af en net op het moment dat iedereen zijn adem inhield, zette Davinson Sánchez hem de voet dwars. De Colombiaan is blijkbaar net zo snel als de Utrechtspits en verdedigde meer dan uitstekend.

“Ik wachtte te lang met schieten en zo verprutste ik die kans. Hij haalde me nog in... Ik was vanaf de middenlijn al aan het denken wat ik ging doen. Ik denk dat ik sneller had moeten schieten,” deelt Zivkovic met de NOS.

Meer had Zivkovic niet te delen. De aanvaller is verplicht om rechtenhouders als Fox Sports en de NOS tekst en uitleg te geven, maar in de schrijvende pers had-ie geen trek. In een handje van trainer Erik ten Hag trouwens ook niet toen hij na een krap uur spelen werd gewisseld.

“Het had zeker gekund om hier punten af te pakken van Ajax. Zivkovic had ons op 2-0 en misschien wel op 3-0 kunnen zetten,” aldus de trainer. Zivkovic zelf weet het. “Ik verwijt het mezelf dat ik de 0-2 niet heb gemaakt. Als je dat niet doet, kan het zo weer gelijk staan.”

En dat is precies wat er gebeurde, waarna de huurling vanaf de bank zag hoe het met 3-2 fout afliep voor Utrecht. De ontvangst van Zivkovic was overigens uiterst respectvol. Het applaus bij zijn wissel was daar het ultieme voorbeeld van.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >