Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg slaat interlands over vanwege rugblessure

Kasper Dolberg heeft het trainingskamp van Denemarken onder 21 verlaten. De spits die donderdag 19 jaar wordt heeft last van zijn rug en keert daarom terug naar Amsterdam.

05 oktober 2016 - 11:38
UsershyraDesktopajax_dataimages62c541d8b09ba69c227c2de3b66e341e_normal
Dolberg was de laatste weken erg belangrijk voor Ajax. © De Brouwer

Het is al de tweede keer dit seizoen dat Dolberg geblesseerd vertrekt bij het onder-21-team van zijn land. Tijdens de vorige interlandperiode keerde hij met een spierblessure terug bij Ajax. Hij was toen wel weer fit voor de eerstvolgende competitiewedstrijd.

Hoe ernstig de blessure dit keer is, wordt niet duidelijk uit het bericht op het digitale thuis van Ajax. Het positieve aan het verhaal is dat Dolberg nog anderhalve week heeft voordat Ajax weer in actie komt. ADO Den Haag - Ajax is zondag 16 oktober de eerste wedstrijd na de interlandperiode.

Peter Bosz gaf de laatste weken regelmatig aan dat hij geen risico wil nemen met Dolberg. Maar door de goede prestaties van de Deen – hij maakte twee doelpunten tegen PEC Zwolle en scoorde de winnende tegen Standard Luik – kon Bosz eigenlijk ook weer niet om hem heen. Wel werd de spits telkens in de tweede helft naar de kant gehaald.

Dolberg zelf vindt het maar lastig dat zo nu en dan de rem erop moet. Maar hij snapt het wel, vertelde hij eerder in de krant Ajax Life. “Iedereen let goed op en waakt voor overbelasting. Ik begrijp de uitleg dat ik niet elk duel kan spelen. Ik moet het alleen nog voor mezelf accepteren.”

Nu maar hopen dat Dolberg uit voorzorg terugkeert en over anderhalve week weer fris en fruitig op het veld staat.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >