Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen over mindere vorm: 'Wilde fouten anderen oplossen'

Andre Onana doet het de laatste weken goed onder de lat en dan moet Tim Krul nog fit worden. Ajax zit dus ruim in de goede keepers. Daardoor zou je bijna vergeten dat het dit seizoen nog begon met Jasper Cillessen als onbetwiste eerste doelman. De laatstgenoemde heeft inmiddels een verklaring voor zijn slechte vorm in zijn laatste Ajaxweken.

06 oktober 2016 - 13:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesdcea288e4a86d86d2a0626590c70afac_normal
De afscheidswedstrijd van Cillessen was er een om snel te vergeten. © Pro Shots

“Ik verkeerde op het laatst bij Ajax niet bepaald in een vorm waarvan je zei: nu zal FC Barcelona zich wel gaan melden,” zegt de altijd zelfkritische Cillessen in gesprek met Metro. En het klopt, menig Ajacied was verbaasd dat Barça zich juist meldde na een slechte periode van Cillessen in het Ajaxdoel.

Maar hoe kwam het toch dat Cillessen niet het niveau haalde van de jaren ervoor? Hij heeft er lang over nagedacht. “Regelmatig heb ik mezelf afgevraagd hoe het kwam dat ik niet in goede doen was. Ik keek te veel naar andere dingen in plaats van naar mijn eigen ontwikkeling. Ik probeerde fouten van anderen op te lossen.”

“Het is leuk hoor, om tactische dingen uit te leggen, maar tijdens een wedstrijd kan dat eigenlijk niet. Ik wilde medespelers beter maken, terwijl ik eigenlijk zelf eerst beter moest worden. Achteraf gezien ben ik veel te sociaal geweest.”

Het valt te prijzen dat iemand sociaal is, maar als topsporter moet je ook egoïstisch zijn. Cillessen heeft daarin nu een betere balans gevonden. “Het is natuurlijk niet zo dat ik dat helemáál niet meer doe. Maar uiteindelijk gaat het om mij, dus moet ik egoïstischer zijn.”

“Daar heb ik het met mijn mental coach en Oranjekeeperstrainer Frans Hoek over gehad en in Barcelona is dat allemaal op zijn plek gevallen. Ik maak me nu veel minder druk om randzaken. Ik voel me veel frisser en fitter. En ik ben minder snel geïrriteerd, omdat ik lekker in mijn vel zit.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >