Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt het jammer dat het uitvak in De Kuip leegblijft

Ajax speelt zondag voor de tweede keer op rij een competitiewedstrijd zonder steun van de eigen supporters. Zowel bij ADO Den Haag als Feyenoord zijn er nog steeds geen Ajacieden welkom in het uitvak. Peter Bosz vindt dat jammer.

21 oktober 2016 - 14:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesf2ab98dc9c67d2ad360bb984f9af1565_normal
Hopelijk zijn er snel weer Ajaxsupporters welkom in De Kuip. © Pro Shots

“Laten we eerlijk zijn, uiteindelijk speel je voetbal voor de supporters. Natuurlijk we willen winnen en alles, maar we spelen het voor de fans,” is Bosz duidelijk tegen Ajax Life. “De sfeer in een stadion waar uit- en thuisfans samen zijn en er een voetbalfeest van maken, is denk ik het mooiste dat er is.”

Bosz vindt het ook jammer dat er nu bij een mogelijke overwinning geen feestje gevierd kan worden met de eigen supporters. “Als je, en dan praat ik even voor mezelf, als uitspelende ploeg in een stadion speelt, je haalt daar een goed resultaat en het uitvak zit vol, dat zijn geweldige beelden, vind ik.”

“En zo hoort het eigenlijk ook te zijn. Het is jammer dat – en er zal een goede reden voor zijn, neem ik aan – het al een hele tijd niet zo is. Dat zei ik ook al na ADO, jammer dat daar onze fans niet bij waren.”

Dat een vol uitvak mooi kan zijn, bleek donderdagavond wel in Vigo. Het gaf Joël Veltman wat extra’s. “1100 fans die bleven zingen, springen en juichen. Dat was prachtig. Dat mag ook gezegd worden,” aldus de verdediger.

Die steun is er zondag dus niet. Bosz denkt dat het misschien zelfs sportieve gevolgen heeft. Steun uit het uitvak kan net dat beetje extra geven. “Als speler had ik dat zeker, dat motiveerde waanzinnig. Je weet dat die mensen de moeite hebben genomen om helemaal met jou mee te reizen. Dat motiveerde mij nog extra om goed te presteren.”

“Maar goed, het is een gegeven dat het niet zo is, jammer,” sluit Bosz af. Nu maar hopen dat Ajaxsupporters snel weer overal welkom zijn. Tot die tijd moeten de spelers het op eigen kracht doen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >