Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz complimenteert spelers, maar 'we breien nog te veel'

Het was toch een opmerkelijke wissel: Riechedly Bazoer die Daley Sinkgraven verving in de 74ste minuut. Maar het had het gewenste resultaat, zag ook Peter Bosz. “We besloten voor de winst te gaan."

02 oktober 2016 - 15:35
UsershyraDesktopajax_dataimages52054cf19b756b03aa5246dbe83182f9_normal
Met Bazoer ging Ajax met succes op zoek naar de volle buit. © Pro Shots

Ajax had het moeilijk tegen FC Utrecht, zoals zo vaak het geval was afgelopen jaren. Hoewel Bosz vond dat zijn ploeg de wedstrijd snel onder controle had, creëerden de Amsterdammers in de eerste helft weinig kansen, waar de bezoekers juist wel scoorden en zelf de 0-2 en 0-3 hadden kunnen maken.

“Ik vind dat we nog te vaak te lang doorbreien, dat het misschien te mooi moet zijn,” stelde de Ajaxtrainer vast na de 3-2-zege. “Soms moet je gewoon afdrukken, en simpel die bal binnenschieten. Dat deden we niet.”

De wissel Sinkgraven - Bazoer leek de crux te zijn in het duel. Los van dat de linksback vooral in de eerste helft uiterst slordig speelde, betekende de wissel bij een 1-1-stand vooral dat Ajax met vier middenvelders ging spelen.

“In de rust hadden we deze wissel al voorbereid, omdat Daley wat last van zijn bovenbeen had,” aldus Bosz, die na de 1-1 nog even wilde aankijken of Ajax vanuit de 4-3-3-formatie een zege kon forceren.

Tot de 74ste minuut. “We hebben toch besloten om voor de winst te gaan en Ries (Bazoer, red.) erbij te zetten,” verklaarde Bosz, die zag dat Ajax ook in de beginfase van de tweede helft al beter druk wist te zetten. Dat kwam mede, aldus de trainer, omdat Ajax’ backs Sinkgraven en Veltman wat meer op de helft van Utrecht te vinden waren. "Dan kun je bij balverlies ook wat eerder druk zetten."

Na dé wissel zette Ajax de wedstrijd naar zijn hand, liep uit naar 3-1, maar maakte het in de slotfase nog onnodig spannend. Ondanks die late tegentreffer was Bosz een tevreden man. “Over negentig minuten gezien hebben we terecht gewonnen. Ik wil mijn spelers een compliment geven. We hebben weer een drukke week met winst afgesloten. Donderdag hadden we nog een zware wedstrijd tegen Standard Luik en Utrecht is een ploeg met goede spelers. Dat we dan winnen, is zeker een compliment waard.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >