Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ayoub (FC Utrecht) spreekt van onterechte penalty voor Ajax

Het was een stuk langer zoeken dan bij de vorige editie, maar het is maandag toch weer gelukt. We hebben een speler van FC Utrecht opgespoord die de penalty voor Ajax als 'onterecht' omschrijft. Het gaat om Yassin Ayoub, die een strafschop overdreven vond gezien de context van de situatie.

03 oktober 2016 - 10:13
UsershyraDesktopajax_dataimages34a42c526023f120248101c294a71b64_normal
Schöne zet Ajax uit een terechte pingel verdiend op voorsprong. © Pro Shots

Vorig jaar schreeuwde zo'n beetje het hele land moord en brand toen de bal in de slotfase van Ajax - Utrecht op de stip gelegd, dit keer is er sprake van veel minder #ophef. Zelfs de penalty van vorig seizoen werd met de dag terechter, dit keer bestaat er eigenlijk geen twijfel.

Bij Ajax niet, bij Nijhuis niet, bij tien van de elf van Utrecht niet. Behalve bij Ayoub. “Ajax krijgt een penalty voor een bal die huizenhoog over zou gaan en Rico Strieder kon er niets aan doen dat die bal tegen zijn hand ging,” aldus de middenvelder uit de Domstad tegen De Telegraaf.

Tijd dus om even de beelden erbij te pakken. Die beelden spreken voor zich. Ja, de bal zou hoog over gaan. Maar als je beide handen uitstrekt tot boven je hoofd en er dan een bal tegenaan gaat, valt er voor een scheidsrechter weinig anders te doen dan fluiten voor een penalty.

Dit was dan ook precies de uitleg die Ayoub op het veld kreeg. “Nijhuis zei dat er regels zijn die hem toch dwingen te fluiten. Strieder had zijn arm zelf in de lucht gestoken en nam daarmee een risico dat de bal ertegenaan zou komen. Tsja, zei ik tegen Nijhuis, dan moet je je maar aan die regels houden.”

Overigens begrepen wij van Ajax Life via Viergever dat de bal al ervoor op de stip had gemogen. Bij een situatie een paar minuten eerder leek het er inderdaad op dat Utrecht tot twee keer toe handspel beging, maar dat wuifde Nijhuis nog weg.

En dan nu maar afwachten of er PSV-supporters richting politiebureau gaan om aangifte te doen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >