Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arena onderzoekt ‘levensgevaarlijke gedrag’ stadionklimmers

Het is doodeng en we krijgen al hoogtevrees als we ernaar kijken. Maar een groepje freerunners is zonder touwen en zekeringen naar het dak van de Amsterdam Arena geklommen. Dat levert mooie beelden op, maar mag natuurlijk niet. Daarom onderzoekt de Arena het incident ook.

04 oktober 2016 - 15:34

Dan zal antwoord moeten komen op de vraag hoe heeft het kunnen gebeuren in een tijd dat er op elk hoekje van het stadion een camera hangt. En hoe hebben de freerunners twee maanden lang kunnen oefenen, zoals ze aan AT5 laten weten? Het zijn vragen waar de Arena ook niet direct antwoord op heeft.

“We hebben kennis genomen van de beelden,” zegt de directie van het stadion in een verklaring aan Ajax Life. “Het onverantwoorde en levensgevaarlijke gedrag veroordelen wij nadrukkelijk. Uiteraard zullen we dit incident onderzoeken en waar nodig maatregelen treffen.”

Het is dus nog even afwachten of de Arena maatregelen onderneemt en zo ja, wat voor maatregelen dat zijn. Dus dan rest ons nu niets anders dan het filmpje van de beklimming te bekijken. Maar niet zonder te zeggen dat jullie dit niet zelf moeten proberen, want hoe bijzonder het ook is, het is zoals de Arena al zegt levensgevaarlijk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >