Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Malmö FF raakt uitgekeken op goedlachse Sana

Het begon leuk en we hebben best gelachen met Tobias Sana. Van 'Sananas' tot het spandoek van Sonic. Dat was in betere tijden. Sana verliet Ajax om terug te keren naar zijn vaderland, maar ook bij Malmö FF gaat het nu de verkeerde kant op.

21 januari 2016 - 10:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesa055421f3a2f556d2cc1538a123feea2_normal
Sana deed zijn best, maar was niet goed genoeg voor Ajax. © Pro Shots

Als het lachen Sana nog niet was vergaan, dan wel deze week. De Zweden werken toe naar de start van de competitie, maar dan wel zonder hem. Malmö heeft een selectie van zo'n dertig spelers en dat zijn er een paar te veel. Tot de categorie van overbodige spelers lijkt ook Sana te behoren. Tenminste, het is geen goed teken dat hij apart moet trainen van de nieuwe coach Allan Kuhn.

“Ik voel me fit en wil niets liever dan bij Malmö laten zien waar ik toe in staat ben,” reageert Sana tegenover Expressen. “Maar misschien wordt het tijd om met de clubleiding te praten. We zijn amper drie dagen aan het trainen en het lijkt er nu al op dat ik geen kans ga krijgen.”

Sana trok in de zomer van 2012 van IFK Göteborg naar Ajax en hoewel hij van plankenkoorts geen enkele last had, duurde het nog een paar maandjes voordat bleek dat de aanvaller gewoonweg niet goed genoeg was. In de tussentijd mocht hij zelfs diverse interlands spelen. Omdat de Zweed maar een paar ton kostte, ging-ie slechts als miskoopje de boeken in.

De nu 26-jarige Sana kennen we als een vrolijk kereltje en speelde zonder morren potjes foebele bij Jong Ajax, totdat hij begin 2015 de kans kreeg om terug te keren naar zijn vaderland. Speeltijd kreeg Sana vorig seizoen genoeg, maar de prestaties van Malmö vielen een beetje tegen.

De plaatselijke 'Fotbollförening' werd slechts vijfde, nadat het twee keer achter elkaar kampioen was geworden en zich zelfs plaatste voor de Champions League. Sana speelde inderdaad in het kampioenenbal met zowel Ajax als Malmö. Hoewel, hij mocht slechts binnen de lijnen komen tijdens de oorwassing op bezoek bij Real Madrid. Real won met maar liefst 8-0...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >